Om Platwerk

Platwerk er tid til fordybelse, og det har de sidste 10 år været baggrunden for et håndarbejdsprojekt, hvor vi udvikler forskellige broderikit.

Vi er to kvinder, der i mange år har drømt om starte en forretning, som kan kombinere vores fælles passion for håndarbejde med interessen for at formidle og forny de gamle teknikker i moderne former. 

Vi har altid haft gang i kreative projekter, og lige siden vores pure ungdom har vi interesseret os for at skabe noget med hænderne.

I en travl hverdag med mange forpligtigelser og opgaver er det vigtigt at bruge noget tid på sig selv og skabe et rum, hvor man finder plads til fordybelse. Håndarbejde kan i høj grad være med til at skabe denne indre ro, hvor tankerne får lov at rulle, og man lader op efter en lang dag.

Håndarbejde kan være mange ting, men for os er det broderiet med nål og tråd, som bevæger sig op og ned på et stykke rent stof, der har ramt vore hjerter - det er her, mens arbejdet skrider frem, kreativiteten og glæden opstår.

Vores interesse er faldet på stramajsyning, da det er nemt at gå til for alle både voksne og børn, og samtidig kræver det ikke de store forkundskaber at forstå denne teknik.

Kigger vi rundt i genbrugsbutikker og på loppemarkeder, finder vi masser af puder og klokkestrenge med flotte mønstre, som måske nok hører til i en anden tid, men ved at forny farver og mønstre, og måden man bruger broderiet på, får det et helt andet udtryk, som passer ind i den nordiske stil.

Vi går op i æstetik og kvalitet, og det er vigtigt for os, at broderiet passer ind i hjemmet, hvor det er med til at skabe ro for øjet.

Vi bruger broderiet som en del af produktet, det kan være en hank på en taske eller et felt på mobiletuiet. For på den måde at gøre sit tøj, brugsgenstande og hjemmet langt mere personligt – en udtryksmåde på lige fod med andet håndarbejde såsom strik og hækling.

Ved at blande gamle teknikker med tidens trends og moderne hjem, har vi forsøgt at lave en række broderikits, der er nemme at gå til for alle, som har lyst til at sætte et personligt præg på hjemmet med noget, de selv har kreeret.

 • Vi sælger vores kit på webshoppen www.platwerk.dk
 • Vi deltager i håndarbejdsmesser flere steder i landet og er altid på jagt efter nye udfordringer.
 • Vi tilbyder kurser/ workshop, og alle er velkomne til at skrive til os hvis de er en gruppe på min. 12 personer.
 • Vi afholder brodericafe i Glyngøre 8-10 gange om året, næste cafeaften vil blive opslået på facebook og instagram

  Navnet Platwerk kom helt naturligt til os, fordi det er betegnelsen for den gamle og meget enkle broderiteknik tællesyning, som vi bruger i mange af vores modeller.

  Flittige hænder på kursus

  Rammerne om brodericaféen

  Messestanden er klar

  Glæde og travlhed på standen