Om Platwerk

Vi har i mange år haft en tilbagevendende drøm om at starte en butik, som kan kombinere vores fælles passion for håndarbejde med interessen for at formidle og forny de gamle teknikker i moderne former. Vi har altid haft gang i kreative projekter og lige siden vores pure ungdom har vi interesseret os for at skabe noget med hænderne.

Vi går meget op i æstetik og kvalitet, så det er vigtigt for os, at tingene passer ind i hjemmet, og at det er med til at skabe ro for øjet.I en hurtig hverdag med mange forpligtigelser og opgaver er det vigtigt at bruge noget tid på sig selv og finde et rum, hvor man finder plads til fordybelse. Håndarbejde kan i høj grad være med til at skabe denne ro, hvor tankerne får lov at rulle, og man lader op efter en lang dag.

Håndarbejde kan være mange ting, men for os er det broderiet med nål og tråd, som bevæger sig op og ned på et stykke rent stof. Det er mens arbejdet skrider frem kreativiteten og glæden opstår.Broderi kan forbindes med mange ting, og noget af det, man først kommer til at tænke på, kunne være korssting eller gamle broderier med bl.a. platwerk/ tællesyning. Vi kender alle de gamle klokkestrenge og puder, som var i mormors hjem, men for os er det mere end bare det. Det er en måde at gøre sit tøj, brugsgenstande og hjem langt mere personligt – en udtryksmåde på lige fod med andet håndarbejde såsom strik og hækling.

Ved at blande gamle teknikker med tidens trends og moderne hjem, har vi forsøgt at lave en række broderikits som er nemme at gå til for alle, som har lyst til at sætte et personligt præg på hjemmet med noget, de selv har kreeret. Navnet Platwerk kom helt naturligt til os, fordi det er betegnelsen for den gamle og meget enkle broderiteknik tællesyning, som vi bruger i nogle af vores modeller.Platwerk består af både en webbutik og en fysisk butik med begrænsede åbningstider. I Platwerk tilbyder vi mulighed for at købe forskellige broderikits og desuden holder vi forskellige kurser for nybegyndere og børn. Derudover holder vi brodericafe én gang i måneden, hvor man kan komme med sit broderiprojekt og lade sig inspirere af hinanden.